Currently browsing tag

uusiutuva energia

Tuulivoimaa tulossa. Linkkejä YVA-aineistoihin

Raahe-Pyhäjoki -alueella on monia tuulipuistohankkeita, joiden ympäristövaikutustenarvioinnin (YVA) eri vaiheista kuntalaiset ja muut osalliset saavat lausua mielipiteensä nyt kevään kuluessa. Vireillä oleva YVA-hankkeet Maanahkiaisen tuulipuistohanke, Raahe, Pyhäjoki (http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=373138&lan=fi) Arivointiselostus on nähtävillä 5.1. – 4.3.2011 (lausunnot 4.3.mennesssä) Raahen kaupungintalolla, Pyhäjoen, Siikajoen ja Vihannin kunnanvirastoissa ja pääkirjastoissa sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veteraanikatu 1, …

Korkeammalle, tehokkaammin, puhtaammin

Ruukki tuulivoimassa  Tuulivoima on yksi kilpailukykyisimmistä tavoista tuottaa uusiutuvaa  energiaa. Ruukki on merkittävä toimija yli sata metriä korkeiden tuulivoimalatornien toimittajana. (Lähde:http://www.ruukki.com/)

Esimerkillistä toimintaa Pyhätunturilla

Malliesimerkki myös muille lomakeskuksille! Tuhlailun sijaan esimerkiksi pieni Pyhätunturi uudistaa toimintansa kestävän kehityksen periaatteella. Ydinvoima ei kelpaa sähköksi ja lämmönjakelu hoidetaan uusiutuvalla energialla. 🙂 Suositeltavaa.

Maanahkiaisen tuulipuistohanke

Pro Hanhikivi ry:ltä on pyydetty lausunto myös tuulipuiston YVA-ohjelmasta. Lisätietoja: Ympäristökeskuksen sivuilta Tuulivoimapuiston YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 22.4.2009 kello 19.30-21.30 Piehingin koululla Tervetuoloa!