Sää suosi Hanhikivipäivää!

Uskomatonta tähän aikaan vuodesta näin kaunis ja lämmin sää.
       ”Hanhikivi noussut uuteen tietoisuuteen” kirjoitti yllättävän positiivisesti RS
Vietimme ensimmäistä Hanhikivipäivää rennoissa tunnelmissa.
Tarkoituksemme olikin kokoontua yhteen vähän iloisemmissa tunnelmissa niin, etteivät ydinvoimalahankkeen ikävät puolet olisi koko aja päällimmäisenä puheissa ja mielessä. Ja kyllä kaunis ilma, läsnä olleet ihmiset ja kaikin puolin hyvin onnistunut päivä auttoivat unohtamaan hetkeksi ikävät asiat.

Kivelle ensin.
Aloitimme päivän Parhalahden koululta, jonne oli kokoontunut kolmisenkymmentä retkelle lähtijää. Kun pääsimme kivelle asti porukkaa oli jo viitisenkymmentä.

Vuokko piti pienen esittelyn kiven historiasta ja kertoi lyhyesti ympäröivän alueen suojelusta ja suojelluista lajeista.

”Toivolan rantaan”
Kävelyretki jatkui Toivolan mökin rantaan, jossa oli yllätyksenä mökinväen tarjoama lohisoppa. Että oli HYVÄÄ!

Rannalla tiirailtiin lintuja ja poltettiin Pro Hanhikivi-kiekkoja muistoksi käynnistä kivellä ja rannalla.

Tämän jälkeen matka jatkui vielä Parhalahden metsästysseuran majalle, jossa vietettiin iltaa, paistettiin makkaraa, kahviteltiin ja Pirjo paistoi varmaan 150 lättyä, jotka menivät kuin ”kuumille kiville” NAM. Kuumille kiville heitettiin myös löylyt. Illan kuluessa ainakin talkooporukka saunoi ahkerasti ja pitkään.

Koko päivä oli upea. Ja tällaiselle tilaisuudelle oli tarvetta. Ikävistäkin asioista on hyvä keskustella kaikessa rauhassa ja muuten leppoisissa tunnelmissa. Myös majalla oli runsaasti väkeä, ehkä jopa enemmän kuin rannassa. Vähän harmittaa heidä puolesta, joille tämä lauantai ei sopinut tai eivät muuten päässet mukaan tällä kertaaa.

Viimeistään sitten, kun koko ydinvoimahanke on haudattu lopullisesti, järjestämme uudet Hanhikivipäivät ja ne ovatkin sitten varmasti suuret juhlat.

Kiitos kaikille osallistuneille ja erityiskiitos kaikille teille, jotka teitte koko päivän onnistumisen mahdolliseksi!