Mätäkuun juttuja (+ linkit)

Venäjäpakotteet eivät koske (eivätkä saisi haitata) Fennovoiman hanketta (1);
15 yritystä Oulun seudulta, joiden nimiä ei julkaista, lähdössä mukaan Fennovoimaan (2); ja Pyhäjoen kunnanjohtaja yhdessä Kalajoen kaupunginjohtajan kanssa – keskustan vahvalla avustuksella – touhuavat täyttä päätä kuntia mukaan Fennovoimaan (3)!

Mahtavatko muut EU-valtiot katsoa hyvällä Suomen sooloilua, että me jättäisimme huomioimatta kansainvälisen kriisin ja jatkaisimme, kuin mitään ei olisi tapahtunut, tai että se ei koskisi meitä?
Pyhäjoella eletään yhä siinä uskossa, että olisimme jotenkin erikoisasemassa, ettei meille voisi tapahtua mitään vakavaa. Vai mistä kertoo se, ettei mitään kritiikkiä huomioida, vaan täyttä päätä touhutaan nyt jopa alueen kuntia mukaan monin tavoin arveluttavaan riskibisnekseen, jonka muuten piti rakentua ilman yhteiskunnan tukea?

Varsin mielenkiintoisia juttuja nousee mediassa esiin vastapainona Fennovoiman todella taitavasti suunnitellulle pitkälle mainoskampanjalle. Turun ja Oulun Fennovoima-päätösten taustalla ollutta salaista materiaalia on Turun Sanomien mukaan (4) julkaistu netissä. Aiheesta on kirjoitettu ajatuksia herättävä blogikirjoitus: Fennovoiman salaiset kannattavuuspaperit julki/ Tuomas Saloniemi (5). Suosittelen lukemaan.

Helena
——–

(1) http://www.ts.fi/uutiset/talous/658259/Fennovoima+Pakotteet+eivat+kohdistu+ydinenergiaan
ja http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/skinnari_pakotteet-23786

(2) http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pohjoisen-yrityksia-sijoittaa-24-miljoonaa-euroa-fennovoimaan/671033/#.U9sMy4gJ_Q0.facebook

(3) http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/370079/Osakassopimuksen-valmistelu-jatkuu-t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n

(4) http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/659267/Turku+Energian+ja+kaupungin+salaisia+papereita+paatyi+nettiin

(5) http://www.saloniemi.net/fennovoiman-salaiset-kannattavuuspaperit-julki/