’Kuuma’ uutispäivä tänään

Maakuntavaltuusto hyväksyi ydinvoimavaihemaakuntakaavan tänään aika vilkkaan keskustelun jälkeen äänin 58 jaa, 29 ei, 2 tyhjää, 6 poissa. Tulos ei ollut toivottu, mutta kylläkin oletettu. Keskusteluissa ja kannanotoissa tuli selvästi esille, että ydinvoimakaavan kannatus perustui odotuksiin suurista taloudellisista hyödyistä ja muilla asioilla ei sitten olekaan merkitystä.

– – – – – – – – – –

Tiedotusvälineet ovat uutisoineet kokouksesta ja ennakoidusta mielenosoituksesta. Mielenosoitusta ei kuitenkaan missään näkynyt., meitä kylläkin seurasi poliisisaattue, kun saavuimme kokouspaikalle. Liekö ollut sattuma? Kokouksesta ja sen ’lieveilmiöistä’ uutisoi ainakin

Yle Oulu: Kaava hyväksyttiin, ei mielenosoituksia. Lasten hiihtokisat peruttiin. Kaavapäätös johtamassa valituksiin.

Kaleva: Myös Laguna-hanke puhutti

Kokouksessa nostettiin esille (puheenjohtaja Lyly Rajalan toimesta) myös eduskunnan ydinvoimakriittisen verkoston perustaminen,  keskustan puheenjohtaja kisa ja siinä yhteydessä Kaunisto. (Miten sitten liittyikään kaavaan ?).  Kaunisto siis vastustaa ydinvoimaa ja siitä kirjoittaa tänään Vihreä lanka.

Muuta mielenkiintoista uutisointia tänään

Satakunnan kansa: Aluepolitiikka ei ohjaa ydinvoimapäätöstä (Pekkarinen)

Yle Satakunta: Ydinvoimapäätös syksyyn?

Yle Satakunta: Olkiluoto 4 lobataan Raumalla Pekkariselle

Hesarissa (pääkirjoitukset, vieraskynä): Syöpä yleistyy ydinvoimaloiden läheisyydessä.  Jotain kummallista tässä nyt on, kun tutkimukset osoittaa yhtä, viranomaiset väittää toista???? (Näinhän ei tietenkään ole Suomessa.)