Hämmennyksen vallassa – taas!

Vaalit on käyty ja pääsiäinenkin kohta ohi. Ohessa muutama kommentti menneistä aiheista.

Puoluepolitiikka on vaikea ja käsittämätön laji. Pro Hanhikivi sai muutamilta ehdokkailta kitkeriä puheluita kansanedustajaehdokkaiden ydinvoimakannoista vaalien alla annettuja tietoja koskien.  Kansalaisjärjestö ei saisi kuulemma sekaantua politiikkaan.

Pro Hanhikivi on puoluepoliittisesti täysin sitoutumaton järjestö, mutta osallistumme kyllä politiikkaan ja voimakkaasti, etenkin kun kyseessä ovat energiapoliittiset kysymykset, erityisesti ydinvoima.

Puoluepolitiikan edustajat, jotka juuri äsken valittiin eduskuntaan, eivät suinkaan edusta yksin kansaa vaikka ovat nimikkeiltään kansanedustajia ja ovat meidän ääniemme avulla sinne menneet. Ketä mahtavat lopulta edustaa ja kuunnella ja ”palvella” ne, jotka ovat nyt läpi päässeet meidän äänillämme?

Kuinka moni tulikaan ”huijatuksi” vaaleissa?  Ainakin me menimme lankaan. Kaikkien ennakkotietojen mukaan esimerkiksi vasemmiston Kalliorinne vastusti ydinvoimaa, mutta nyt RS:n haastattelun mukaan haluaa sen Pyhäjoelle!

” Ydinvoimalassa olen noudattanut puolueen linjaa, eli vastustanut. Varapuheenjohtajan täytyy olla puolueen kanssa samaa mieltä. Paikkakunnassa viittaan maakuntaliiton kantaan, eli Pyhäjoelle sen pitäisi tulla.”

Mitä vastaa tähän itse Kalliorinne? Pro Hanhikivi kysyi asiaa Kalliorinteeltä tänään. On kai odotettava jonkin aikaa ennen kuin uusi kansanedustaja ehtii vastata kysymykseemme: Millainen on oikeasti ydinvoimakantasi? Miten voitte samaan aikaan sekä vastustaa, että kannattaa? (RS 21.4.2011)   Onko RS:n uutisointi oikea, olemmeko tulleet ”huijatuksi”?

PS. Lisään tähän vielä, että jos kyseessä on RS:n ”uutisankka” haluamme tietysti korjata tiedon heti, kun kansanedustaja on kysymykseemme vastannut.

Risto Kalliorinteen vastaus (25.4.11):

Moi, Ette ole tulleet huijatuiksi. Kyseessä on väärinkäsitys. Olen maakuntavaltuustossa tehnyt itse esityksen, että Pyhäjoen ydinvoimakaava hylätään ja vasemmistoryhmä äänesti myös sen kannan mukaisesti (paitsi kaksi tyhjää). Pikapuhelussa nyt hieman asiaa yksinkertaistettiin ja siitä saa väärän käsityksen kannastani, kun viittasin vaan maakuntaliiton yleiseen linjaukseen, jota siis vas ja vihr. ovat vastustaneet.

Risto