Hallinto-oikeudelta kaavapäätökset

Hanhikiven osayleis- ja asemakaavoista saadaan torstaina 5.4. Oulun hallinto-oikeuden päätös. Hallinto-oikeus ottaa kantaa kaavapäätöksiin mm. maankäyttö- ja rakennuslain, luonnonsuojelulain sekä EU:n luonto- ja lintudirektiivien osalta, joita kaavojen on katsottu rikkovan. Pro Hanhikivi ry ja Raahen Seudun Luonnonystävät ry jättivät Pyhäjoen kunnanvaltuuston ja Raahen kaupunginvaltuuston tekemistä päätöksistä yhteisen valituksen joulukuussa 2010.

Pro Hanhikivi tutustuu Oulun hallinto-oikeuden antamiin päätöksiin ja jos tarve vaatii, kaavoista jätetään valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Myös EU:n vetoomusvaliokunta pidetään valiokunnan kehoituksen mukaisesti ajantasalla kaavapäätöksistä.

Kaava-asioiden ohella Pro Hanhikiven kevääseen kuuluu mm. 5.-6. toukokuuta vietettävät Hanhikivipäivät, jotka tuovat Pyhäjoelle monipuolisen kattauksen kulttuuria, luontoelämyksiä ja asiaohjelmaa. Sitä ennen yhdistyksen varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää osallistuu Fennovoima Oy:n pääosakkaan, energiajätti E.ONin yhtiökokoukseen Saksassa.

Lisätietoja:

vpj. Hanna Halmeenpää, p. 050 5644 122

(tavoitettavissa puhelimitse to 5.4. klo 8-8.45 ja klo 13.30 jälkeen)